Υλικά συνταγής
- φασολάκια πλατιά 1.200 γρ.
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι
- σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
- ντομάτα ψιλοκομμένη 500 γρ.
- κολοκυθάκια 2 κομμένα σε ροδέλες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 φλιτζάνι
- πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη σε λωρίδες
- πράσινη πιπεριά 1 κομμένη σε λωρίδες
- καρότα 4 κομμένα σε μικρά κομμάτια
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα καρότα και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 7’. Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
- Όταν μισοβράσουν μετά από 30’, προσθέτετε την ντομάτα, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό. Αφήνετε το φαγητό περίπου 20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.