Υλικά συνταγής
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
- Για τη μαρινάτα
- ο χυμός 2 πορτοκαλιών
- ο χυμός 1 λεμονιού
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το χυμό των εσπεριδοειδών, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή πιπερίτσα, το μέλι και το πίπερο.
- Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα (το καλύτερο είναι να τα αφήσετε 1 νύχτα).
- Ψήνετε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ’ τις δύο πλευρές.