Είμαι 82 ετών δόξα τω Θεώ και τέτοιο τρελλό Νομοθετικό πράγμα πρώτη φορά αντιμετωπίζω στην ζωή μου, ποτέ δεν το φαντάστηκα και ποτέ δεν το περίμενα.
Ο σοφός νομοθέτης αν είναι απόφαση της Βουλής ή ο παράξενος ιδιωτικός χαρακτήρας του υπουργού Εσωτερικών ως ηφηγητή, θα φανταζόταν αυτό το παράξενο και πιθανά παράλογο Νομοθέτημα, για να με βοηθήσει να μην πάω 500+500=1000 χιλιόμετρα στην εκλογική μου περιφέρεια την Καστοριά και να μπορώ να ψηφίσω στην Ρόδο που διαμένω, και μάλιστα γεννημένος το 1935 στο χωριό Βάτι της Ρόδου.
Δηλαδή καλούμαι να φροντίσω από τώρα να μεριμνήσω και άραγε για ποιό λόγο, να εγγραφούν ως ετεροδημότες στην Ρόδο που θέλω να ψηφίσω (40) σαράντα Καστοριανοί κάτοικοι της εκλογικής μου περιφέρειας όπου διέμεινα για 50 χρόνια ενώ εδώ και 10 χρόνια ζω μονίμως στη Ρόδο, στην δε τελευταία απογραφή για λόγους συναισθηματικούς πήγα στο χωριό μου στο Βάτι και ζήτησα να απογραφώ εκεί όπως και έγινε, προκειμένου να το ενισχύσω πληθυσμιακά, το ίδιο έκαναν και άλλοι Βατενοί.
Για να μην παρεξηγηθώ, αντιγράφω από το έντυπο κείμενο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης εγγραφής ως ετεροδημότη το σχετικό ακριβές κείμενο, με την προσθήκη ότι οι υπηρεσίες του Δημοτολογίου Ρόδου και το γραφείο ετεροδημοτών με εξυπηρέτησαν άμεσα και πρόθυμα, λέει λοιπόν η σχετική παράγραφος: “Μετά την προκήρυξη των εκλογών φρόντισε να ενημερωθείς αν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των (40) σαράντα εκλογέων από την εκλογική περιφέρεια στην οποία είσαι εγγεγραμμένος, προκειμένου να ψηφίσεις ως ετεροδημότης. Σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα μόνον στον δήμο όπου είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους.
Και βέβαια δεν θα πάω στην Καστοριά να ψηφίσω αν και τώρα ειλικρινά πείσμωσα και ψάχνω τον τρόπο νομίμος όχι μόνον να τους καταψηφίσω αλλά και να διαμαρτυρηθώ, αλλά θέλω να φανεί στην κάλπη και βέβαια μόνο στο ψηφοδέλτιό μου στην Καστοριά μπορεί να βάλω ΛΕΥΚΟ και να ρωτήσω την εκλογική επιτροπή αν μπορώ νομίμως να βάλω μέσα και την έγγραφο διαμαρτυρία μου, αφού μου στερούν το δικαίωμα να ψηφίσω εδώ που γεννήθηκα και τώρα ζω, στη Ρόδο. Ντροπή σας.
Κανονικά τώρα με τα ψηφιακά και ηλεκτρονικά συστήματα θα πρέπει να μπορούμε να ψηφίσουμε όπου βρισκόμαστε με μόνον την αστυνομική μας ταυτότητα, ενώ σε άλλες χώρες οι εκλογείς ψηφίζουν όπου βρίσκονται ακόμα καισ τα πλοία που ταξιδεύουν, ή και σε πρεσβείες, προξενεία ή αλλού εξυπηρετώντας τον πολίτη δημότη ψηφοφόρο και όχι να του δημιουργείς προβλήματα και να του θέτεις προϋποθέσειες “παράλογες” , αδύνατες, ανέφικτες όχι για να ψηφίσει αλλά κανονικά για να μην ψηφίσει. Γιατί;
Σε άλλες περιπτώσεις μπορούν και ψηφίσουν αλλοδαποί κάτοικοι, μετανάστες από διάφορες χώρες π.χ. Αλβανία και αλλού και πιθανόν και πρόσφυγες. Αυτή την προϋπόθεση για να ψηφίσω δεν την καταλαβαίνω με τίποτε! Εγώ όμως την αίτηση την υπέβαλα αρμοδίως
Ίσως λογικευθούν.