ΕλλάδαΚόσμος

Τα 7+1 επαγγέλματα του μέλλοντος

Ποια επαγγέλματα αναμένεται να είναι τα περισσότερο χρήσιμα και περιζήτητα στο μέλλον; Προς ποια κατεύθυνση στρέφονται όλο και περισσότεροι και γιατί; Τα κίνητρα και η ανάπτυξη που εκτιμάται, ότι θα έχουν στο προσεχές μέλλον

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, που ανοίγει απέραντους ορίζοντες και δίνει ευκαιρίες άγνωστες μέχρι σήμερα σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, παρατηρούνται ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, επιχειρούμε και επικοινωνούμε.

AdTech AdΗ τεχνολογία όχι μόνο διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πλέον καθοριστικούς συντελεστές για νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Το News 247 συγκέντρωσε τα επαγγέλματα που αναμένεται να εκτοξευτούν σε ζήτηση και όχι άδικα.

1. Διαχειριστής βάσεων δεδομένων

Ξεκινώντας από τα βασικά, με προβλεπόμενη ανάπτυξη, που θα φτάσει το 15% έως το 2022, η διαχείριση βάσεων δεδομένων είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις στο διαδίκτυο. Με την “επιστράτευση” του διαχειριστή μίας βάσης δεδομένων, εξασφαλίζεται όχι μόνο η σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργία και αποθήκευση του υλικού, αλλά και η ασφάλεια διακίνησης προσωπικών δεδομένων, χωρίς τον κίνδυνο ή με ελαχιστοποίηση του κινδύνου, να “πέσουν” σε κακόβουλα χέρια.

2. Προγραμματιστής λογισμικού

Οι προγραμματιστές λογισμικού είναι τα μυαλά πίσω από κάθε πρόγραμμα υπολογιστή. Κάποιοι δημιουργούν εφαρμογές, άλλοι στήνουν συστήματα. Σε κάθε περίπτωση, φτιάχνουν το λογισμικό που θα “συναντήσει” τις ανάγκες του πελάτη. Θεωρείται από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στον χώρο της τεχνολογίας, με εκτιμώμενη ανάπτυξη που θα φτάσει το 22% έως το 2022.

3. Προγραμματιστής εφαρμογών

Ένας προγραμματιστής εφαρμογών είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των – όπως λέμε και στα ελληνικά – applications για Android, iOS και άλλα συστήματα κινητών τηλεφώνων. Η επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί σε κάθε είδους εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαφήμισης, των media, αλλά και της οικονομίας και αντιλαμβάνονται τη δύναμη της τεχνολογίας και δη της χρήσης smartphone. Κρίθηκε μία από τις τρεις καλύτερες δουλειές, σύμφωνα με το ThinkAdvisor και γι’αυτό εκτιμάται, ότι θα σημειώσει ανάπτυξη μεταξύ 23% έως 32% μέχρι το 2020.

4. Αναλυτής Ασφάλειας Πληροφοριών

Ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει αυτό το επάγγελμα και συγκεκριμένα, να φτάσει μέχρι το 2022 στο 37%. Ο αναλυτής ασφαλείας πληροφοριών είναι επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της διαχείρισης και διαφύλαξης της ασφάλειας των συστημάτων και δικτύων μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Περιζήτητο επάγγελμα επίσης, που καταλαμβάνει τη θέση 4 μεταξύ των 10 “καλύτερων εργασιών”.

5. Αναλυτής Έρευνας Αγοράς

Το να είναι κανείς αυτό που λέμε “Market Research Analyst” θεωρείται η 9η από τις 10 κορυφαίες καριέρες, με ανάπτυξη που αναμένεται να ξεπεράσει το 32% έως το 2022. Τι κάνει με απλά λόγια ένας αναλυτής του είδους; Βοηθά τις εταιρείες, να κατανοήσουν ποια προϊόντα ή υπηρεσίες προτιμούν οι καταναλωτές, ποιος είναι πιθανό να προτιμήσει τι και σε ποιες τιμές. Συγκεντρώνοντας στοιχεία από καταναλωτές και προϊόντα, αναλύει τα δεδομένα και εξάγει συμπεράσματα, χρήσιμα για τις εταιρείες για τους μελλοντικούς στόχους και κινήσεις τους.

6. Διαχειριστής social media

Στις μέρες μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς χρησιμεύουν στην και διευκολύνουν την επικοινωνία, αλλά και την ενημέρωση των χρηστών. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες, που έχουν συστήσει ειδικά τμήματα για τα social media. Και φυσικά, για να “τρέξουν” αυτά, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι οποίοι τυγχάνει να είναι περιζήτητοι.

7. Στην εποχή του ψηφιακού τουρισμού

Η τεχνολογική εξέλιξη έχει διαφανεί και στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους επισκέπτες – τουρίστες. Η δε χρήση του διαδικτύου και των smartphones είναι που φέρνει την πραγματική επανάσταση, αλλάζοντας άρδην τον τουριστικό τομέα και κάνοντας σαφές ότι η ψηφιοποίηση του τουρισμού φέρνει τις τομές, που ήδη καθορίζουν τους κανόνες του “παιχνιδιού” για το μέλλον. Ως εκ τούτου, χρειάζονται άνθρωποι, να διαχειριστούν αυτά τα νέα δεδομένα, εισάγοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή.

8. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και cloud computing

Δεν είναι λίγες οι χώρες που έχουν κάνει βήματα προς την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησής τους -άλλες την έχουν κάνει κτήμα τους- είτε πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα της Δημόσιας Διοίκησης είτε για επιμέρους τομείς της κυβερνητικής δράσης. Λιγότερη γραφειοκρατία και πιο γρήγορες διαδικασίες για την περάτωση εργασιών, με μέρος ή το σύνολο των δεδομένων να αναρτάται στο διαδίκτυο. Σε αυτό το κρίσιμο πεδίο, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, που θα διαχειρίζονται τόσο τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυτές καθεαυτές όσο και την ασφάλεια των στοιχείων, που αναρτώνται διαδικτυακά.

news247.gr

περισσότερα
Back to top button