Υλικά συνταγής
- Για 2 φόρμες
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα τους) ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 7 αυγά
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι και ανακατεύετε.
- Ενσωματώνετε στο μείγμα τη φέτα, το κασέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτετε το πιπέρι και τα 2/3 από το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε 2 φόρμες αλειμμένες με το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνετε να σταθούν 20’-30’. Κατόπιν ψήνετε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C -200° C για 55’-60’.