Υλικά συνταγής
- 200 γρ. σοκολάτα μαύρη
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- Φρούτα
- Ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η εποχή (πορτοκάλια, μανταρίνια, μπανάνες, ακτινίδια, μήλα κ.λπ.)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Όταν πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνετε μέσα τις σοκολάτες ενώ πρώτα τις έχετε ψιλοκόψει πολύ καλά. Aνακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Δημιουργήστε ένα μπεν μαρί για να διατηρήσετε το fondue ζεστό.
- Κόψτε σε χοντρά κομμάτια ή σε φέτες τα φρούτα και τοποθετήστε τα σε έναν δίσκο. Με ένα πιρούνι ή καλαμάκι βουτάτε μέσα στο fondue τα φρούτα.