Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά για μένα να βλέπω την πόλη μου στολισμένη στα γιορτινά. Ακόμα και όταν αυτό γίνεται για να κρύψει τη φτώχεια και την ανέχεια της περιοχής. Μετά από πολύ καιρό θα χαρούμε το δέντρο στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας το οποίο θα φωτίζει μαγικά της γιορτινές μέρες.
Ένα άλλο στολίδι της πόλης μας είναι το χωριό του Άγιου Βασίλη το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε γίνει σημείο πολλών συζητήσεων. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που δεν το θέλουν αλλά τα νούμερα έδειξαν ότι ήταν λάθος που αυτό έφυγε από την πόλη. Θέλω να σταθώ όμως σε κάτι το οποίο δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Αυτή η πόλη με όλη αυτήν την ομορφιά έχει ένα ελάττωμα. Δεν ξέρω αν οφείλετε στο νερό που πεινούμε αλλά το έχω παρατηρήσει πολλές φόρες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι όποιοι δεν μπορούν να δεχτούν δεδομένα, τις γνώμες των άλλων ή να αποδεχτούν την αλήθεια κυρίως όταν αυτήν προέρχεται από δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο.
Παράδειγμα 1
Βρέθηκα μια φορά σε ένα δημοτικό συμβούλιο (προ Αγγελή) και ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης είπε.
-Το ΚΕΠ στην νομαρχία πρέπει να ανοίγει και το απόγευμα για τις μέρες που ορίζει ο κανονισμός λειτουργιάς .
Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ ξεκάθαρη πρόταση στην οποία δεν έχεις λόγο να συνεχίσεις την συζήτηση. Όμως η Καστοριανή πραγματικότητα συνεχίστηκε ως έξης. Πέντε σύμβουλοι πήραν το λόγο και είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα συμπληρώνοντας την πρόταση με λέξεις και φράσεις έτσι ώστε να διεκδικήσουν τα εύσημα του πρώτου που τόνισε το πρόβλημα. Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι μετά τον δεύτερο ο τρίτος σύμβουλος χρησιμοποίησε ότι είπε ο πρώτος και ο δεύτερος μαζί. Όποτε μπορείτε να φανταστείτε την έκθεση ιδεών που έφερε ο πέμπτος σύμβουλος στο τραπέζι.
Παράδειγμα 2
Το χωριό του Αϊ Βασίλη έφυγε από την Καστόρια επειδή κάποιος θεώρησε ότι μπορεί να το κάνει καλυτέρα επειδή δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο πρώτος ήταν πολύ καλός. Βεβαία χρειάστηκε ακόμα μια χρόνια διότι εμφανίστηκε ακόμα ένας που θεώρησε ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από τους υπόλοιπους. Το αποτέλεσμα όμως έδειξε αλλά.
Βεβαία για να δούμε το μέγεθος το οποίο προκάλεσε αυτήν την συζήτηση θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες έχουν την ίδια κλίμακα δυο θεματικά πάρκα. Το πρώτο είναι το δικό μας χωριό το οποίο καταλαμβάνει έκταση 5 στρεμμάτων περίπου και το δεύτερο είναι ο Μύλος των ξωτικών ο όποιος έχει μια έκταση 65 στρεμμάτων περίπου. Τώρα αφού καταλάβετε την διάφορα των δυο πάρκων μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα των συζητήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμος μας για το χωριό του Άγιου Βασίλη. Όποτε η ουσιαστική συζήτηση θα ήταν αν έπρεπε να το μεγαλώσουμε ή να το κάνουμε σε ένα χώρο που μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Για παράδειγμα αν μπορούσε να γίνει στο ΔΗ.ΝΑ.Κ. οπού μπορούμε να ρίξουμε και μερικά ηλιακά καραβάκια στην λίμνη (χάχαχα). Τα σχόλια δικά σας.