Υλικά συνταγής
- Για ένα ταψί διαμέτρου 28εκ.
- 4 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. σπορέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Total 0% ή 2%
- 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. φύλλο κρούστας, ξερό, τριμμένο με το χέρι ή ψιλοκομμένο
- Για το σιρόπι
- 430 γρ. νερό
- 560 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να πήξουν σε σιρόπι. Παράλληλα, σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύουμε (προσοχή: το φύλλο κρούστας θα πρέπει να το έχουμε αφήσει τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να έχει στεγνώσει καλά, και μετά να το ζυγίσουμε).
- Βάζουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C έως ότου σταθεροποιηθεί και πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Τέλος, σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα κατευθείαν αφού τη βγάλουμε από το φούρνο με χλιαρό σιρόπι.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Ωραία πορτοκαλόπιτα από τη ΦΑΓΕ και το greece.fage.eu/sintages. Χρήσιμο το tip να αφήσουμε το φύλλο κρούστας εκτός ψυγείου αρκετές ώρες, ώστε να ξεραθεί και να τρίβεται πανεύκολα.