Ελλάδα

Οι καναλάρχες …αναστενάζουν για τις τηλεοπτικές άδειες στο “δωμάτιο πανικού”

8765432

Η μεγάλη μέρα έφτασε… Από το πρωί της Τρίτης, οι καναλάρχες αναστενάζουν για τις τηλεοπτικές άδειες, στο “δωμάτιο πανικού” της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Πάντειο, και η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρουν την αλλαγή στις… μουσικές καρέκλες της διαπλοκής.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξελίχτηκε σε “ιερό δισκοπότηρο” για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία υποστηρίζει ότι βάζει τάξη σε έναν χώρο στον οποίο έγινε… πανηγύρι για σχεδόν τρεις δεκαετίες, με ΜΜΕ που επηρέασαν καθοριστικά τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, και επομένως των πολιτικών εξελίξεων.

Το κλίμα σύγκρουσης που διαμορφώθηκε, αλλά και οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης από υπάρχοντα τηλεοπτικά σχήματα, με κορυφαίο το παράδειγμα του ΣΚΑΪ του Ομίλου Αλαφούζου, ήρθαν να επιβεβαιώνουν ότι η τηλεόραση εξακολουθεί να… κάνει κουμάντο στη χώρα.

Γιατί, παρά τις φορτίσεις και την επίπονη διαδικασία, κανείς από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, που ερίζουν για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας, δεν επέλεξε να… αποχωρήσει διακριτικά και να καταγγείλει τις διαδικασίες.

Αντιθέτως, είναι όλοι παρόντες. Και παλεύουν. Ως το τέλος. Στο… δωμάτιο πανικού.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

 

ysterografa.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button