ΓούναΚαστοριάΚόσμος

Ξεκίνησε το “2ο Fur Summer School” στην Καστοριά (φωτογραφίες- βίντεο)

P1180144

25 νέοι και νέες  από 19 χώρες του κόσμου και 6 άτομα από την Επιτροπή Νέων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας βρίσκονται από χθες στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν το 2ο “Καλοκαιρινό Σχολείο Γούνας,” στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ  Καστοριάς , που διοργανώνουν η  Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας , η FUR EUROPE και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, με την αρωγή της Σχολής Γουνοποιΐας του ΟΑΕΔ , της Περιφέρειας και του Δήμου Καστοριάς .Συμμετέχοντες,  η  νέα γενιά των σχεδιαστών, επιχειρηματιών, τεχνιτών, φαρμαδόρων και νέων ανθρώπων, που θα αποτελέσουν το μέλλον της γούνας.

Η συνολική διάρκεια του θερινού σχολείου είναι 8 ημέρες. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλο τον κλάδο της γουνοποιΐας, από τις φάρμες μέχρι τα βυρσοδεψεία, σχεδιαστήρια και καταστήματα λιανικών πωλήσεων.Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Κοσμίδης  Δημήτριος ,το “Fur Summer School “γίνεται πλέον θεσμός για την πόλη μας και έχει ως στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας σχετικά με τη γούνα , αλλά και να τον προάγει τουριστικά.

Εκπαιδευτής  είναι ο κ. Βασίλης Καρντάσης, καθηγητής του Royal College of Art του Λονδίνου, ο οποίος εκτός των άλλων τους διδάσκει την ξεχασμένη τέχνη του κομματιαστού , τονίζοντας ότι μπορούν να γίνουν μαγικές δημιουργίες  με τα κομμάτια της γούνας που πετιούνται. Τους διδάσκει πώς  “από τα σκουπίδια μπορεί να παραχθεί χρυσάφι” δίνοντας στα μαθήματά του τον τίτλο  “From rubbish to gold”.

https://youtu.be/5N332CfORus

https://youtu.be/Pk_L7izexqU
P1180146 P1180147 P1180150

περισσότερα
Back to top button