Υλικά συνταγής
- 200 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
- 400 ml γάλα καρύδας
- 150 γρ. ζάχαρη
- 75 ml χυμό λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και 100 γρ ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυψη. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι . Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε κι αυτό στην κατάψυξη.
- Όταν έχουν μισοπαγώσει τα δύο μείγματα,τα ρίχνετε στο μπολ του μίξερ (είναι καλό να το έχετε βάλει στην κατάψυξη για λίγο) και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το ρούμι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί το παγωτό τελείως.