Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζάνια κιμά σόγιας
- 2 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και λιωμένη με πιρούνι
- 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε γάλα ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τον κιμά σόγιας σε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών για 20′. Τον σουρώνετε και τον πιέζετε με τα χέρια να φύγουν τα νερά του.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε και ζυμώνετε τον βρασμένο κιμά σόγιας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να αποκτήσετε ένα αφράτο μίγμα που να πλάθεται.
- Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ταψί ή αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με λάδι, τα αλείφετε από πάνω με λίγο λάδι και ψήνετε στο γκριλ ή στο τηγάνι. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή μια σπιτική πικάντικη σάλτσα.