ΑγροτικάΕλλάδα

Απόφαση Αγροτων: Οι ώρες που θα κλείνουν τα μπλόκα τους δρόμους

6TkGZnzΠάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50. Το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς. Οι αγρότες το μεσημερι του Σαββάτου  κατέλαβαν το Lidl στη Λακωνία ενώ στην Κορινθία θα αποκλείσουν τον Ισθμό στα διόδια.Στον Πύργο έχυσαν γάλα έξω από την Αντιπεριφέρεια Ηλείας –

Για το μέλλον των κινητοποιήσεων και την προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα τους συναντήθηκαν σήμερα οι αγρότες, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των μπλόκων όλης της χώρας στη μία μετά το μεσημέρι στα Τέμπη.

Τι αποφασίστηκε

Κλείνουν τις εθνικές οδούς 12:00 με 2:00 και 19:00 με 21:00 Κυριακή και Δευτέρα

Στην απόφαση των δίωρων αποκλεισμών κατέληξαν οι αγρότες στα Τέμπη – Συνάντηση την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για να συντονίσουν τις κινήσεις τους –  Οι αγρότες αποφάσισαν να μην συναντηθούν έως τότε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού ¨

Την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού έκλεισαν αγρότες της Κορινθίας από το μπλόκο της παλαιάς Σωληνουργίας, μετά από  αυτοκινητοπορεία που πραγματοποίησαν στην πόλη της Κορίνθου. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τις 14.40 περί τους 750 αγρότες με 450 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα με πανό και μαύρες σημαίες έκλεισαν την Αθηνών-Κορίνθου

Κλειστή η ΠΑΘΕ από Βελεστίνο μέχρι και Λάρισα. Στο τραπέζι των συζητήσεων και πολυημέρες αποκοπές του εθνικού οδικού δικτύου εάν δε μιλήσουν με τον Τσίπρα.

Στον κόμβο Μικροθηβών, βρίσκονται περίπου 600 τρακτέρ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών) που έχουν σταθμεύσει στα δεξιά του δρόμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά ο αυτοκινητόδρομος έχει αποκλεισθεί από χθες το απόγευμα

Νυχτερινό στιγμιότυπο από το μπλόκο αγροτών στο ύψος της Νίκαιας Λάρισας

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών, με κλείσιμο της εθνικής οδού, η κ. Γεροβασίλη απάντησε:

«Θα κλείσει η εθνική οδός, άμα κλείσει η εθνική οδός. Εκτιμώ ότι και οι ίδιοι οι αγρότες, αυτοί που κινητοποιούνται, κάνουν συμβολικό κλείσιμο κάποιες ώρες. Αν κλείσουν οριστικά θα ξανασυζητήσουμε μαζί τους.  Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτήν τη στιγμή κάτι άλλο, διότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση».

Κυκλοφορία στους δρόμος

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από το μεσημέρι στα Τέμπη 

Ανακοίνωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας σήμερα, Σάββατο, από τις 12το μεσημέρι στα Τέμπη, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απευθύνει πρόσκληση προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων, προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια:

α) είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 του ΠΑΘΕ) θα κατευθύνονται προς την επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).

β) είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην ΕΟ Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

alfavita.gr

περισσότερα
Back to top button