Υλικά
1 φρέσκο λάχανο 2 κιλών
750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 αβγά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
πιπέρι, αλάτι. μαιντανό
1 κ.σ. φυτίνη και λίγο ελαιόλαδο στο ζύμωμα του κιμά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο [στο βράσιμο το ρίχνουμε]
2 κ.σ. κορν φλάουρ για το αυγολέμονο
3-4 κρόκους επίσης για το αυγολέμονο
1 1/2 χυμό λεμονιού για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο αλάτι, νερό, το λάχανο [[αφού πρώτα το ξεπλένουμε στην βρύση και κόψουμε το χοντρό κοτσάνι]] και στην φωτιά να πάρει μία βράση μόνο…..
Αφου μαλακώσουν τα φύλλα, βγάζεις από το βραστό νερό το λάχανο και το αφήνεις να κρυώσει.
Ζυμώνεις τον κιμά με τα υπόλοιπα μυρωδικά και τυλίγεις τα σαρμαδάκια.
Βάζεις στον πάτο της κατσαρόλας: 1 μικρό κρεμμύδι. 1- καρότο μέτριο, 2 φύλλα σέλινο, 1 κλαδάκι άνηθο και από πάνω αραδιάζεις τα σαρμαδάκια, ρίχνεις το νερό, [να σκεπάσει τα σαρμαδάκια] το λάδι και σε μέτρια φωτιά για 45΄λεπτά.
Στο τέλος κάνεις το αυγολέμονο και σερβίρεις τα πεντανόστιμα σαρμαδάκια στο τραπέζι με καμάρι.
Καλή σας όρεξη
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Άν οι άνθρωποι σε ενοχλούν με την κακία τους, να προσφεύγεις στον ναό, να γονατίζεις μπροστά στον Θεό και Εκείνος θα σε προσλάβει κάτω από την γλυκιά και παντοδύναμη Προστασία Του.