Είτε ασχολείστε με τη μαγειρική, είτε όχι, σίγουρα έχετε φτιάξει αρκετές φορές κέικ, κουλουράκια, μπισκότα και άλλα
«κλασικά» γλυκά που αρέσουν σε όλους!
Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας;
Προσπαθήσατε να φτιάξετε ένα κέικ το οποίο όμως δεν φούσκωσε ποτέ ή κουλουράκια και μπισκότα που βγήκαν πολύ σκληρά; Το μυστικό για πετυχημένα, αφράτα και γευστικά γλυκά φούρνου είναι πολύ πιο απλό από ότι φαντάζεστε και βρίσκεται στο ψήσιμο!
Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκά, τοποθετούνται συνήθως χαμηλά στο φούρνο, στο κάτω ράφι έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου.
Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα μουστοκούλουρα και ό,τι άλλο παρεμφερές θελήσετε να φτιάξετε, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Τέλος τα μπισκότα, που έτσι και αλλιώς πρέπει να είναι πιο τραγανά, μπαίνουν το πάνω ράφι και συνήθως θέλουν το λιγότερο ψήσιμο! Τόσο απλά!