Υλικά
- φιλέτα κοτόπουλου (στήθος): 4, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- κρεμμύδι: 1 ξερό, καθαρισμένο, ολόκληρο
- φύλλο δάφνης: 1
- ζωμός κότας: 5 ½ φλιτζάνια
- κρέμα γάλακτος: 200 ml
- καλμπόκι: 100 γρ. βρασμένο και στραγγισμένο
- κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο: 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο
- γκοργκοντζόλα: 80 γρ. λιωμένη με πιρούνι
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 2 ψιλοκομμένο
- τσάιβ ή μαϊντανός: ψιλοκομμένα, για πασπάλισμα
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- ε μια κατσαρόλα βράζετε 4 φλιτζάνια ζωμό κότας με τα φιλέτα κοτόπουλου, το κρεμμύδι και τη δάφνη για 50’. Αφήνετε τα φιλέτα να κρυώσουν μέσα στο ζωμό. Κατόπιν βγάζετε τα φιλέτα από το ζωμό και τα κόβετε σε κύβους. Τα πολτοποιείτε στο μίξερ μαζί με τη μισή κρέμα γάλακτος, το καλαμπόκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα.
- Φιλτράρετε το ζωμό και τον προσθέτετε στο πολτοποιημένο μείγμα για να αραιώσει, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα, την κεφαλογραβιέρα ή το πεκορίνο και τη γκοργκοντζόλα και τα βράζετε για άλλα 6’ σε πολύ σιγανή φωτιά.
- Δοκιμάζετε στο αλάτι και στο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σούπα να μείνει πάνω στο ζεστό μάτι για 10’. Μοιράζετε τη ζεστή σούπα σε 4 μπολ. Γαρνίρετε με τα τσάιβ ή τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.