Ο Θεόφιλος (Λάκης) Σημαιοφορίδης έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για μια πολύ ιδιαίτερη ικανότητά του: μπορούσε να εκτελεί με τρομερή δύναμη τα πλάγια άουτ, φέρνοντας τη σύγχυση στις αντίπαλες άμυνες!
Αυτό του το προσόν ήταν ένα έξτρα ατού για τον πάντα σταθερό σε απόδοση παίκτη, αλλά αν έμενε κανείς μόνο στο… δέντρο, θα έχανε το… δάσος! Κι αυτό διότι ο Λάκης Σημαιοφορίδης είχε πολλές άλλες θαυμαστές ικανότητες ως παίκτης, που τον βοήθησαν να καθιερωθεί στις συνειδήσεις των φιλάθλων ως ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής.
Σήμερα, ο άλλοτε κυρίαρχος της άμυνας είναι έγκριτος νομικός, με αποτελεσματική ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο, και η αξία του αναγνωρίζεται από όλους.
Παράλληλα, έχει αναπτύξει και έντονη συνδικαλιστική δράση, αφού για χρόνια θήτευσε ως γενικός γραμματέας ή αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Μάλιστα, το 2008, χρίστηκε πρόεδρος του ΠΣΑΠ, αντικαθιστώντας τον Αντώνη Αντωνιάδη που είχε αναλάβει πόστο στον Παναθηναϊκό! Θέση όμως που πια δεν κατέχει, μιας και το 2009 τον διαδέχθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Η καριέρα του ως αθλητή ξεκίνησε το 1974. Ο γεννημένος το 1959 αμυντικός ξεκίνησε να παίζει στον Μέγα Αλέξανδρο Κιλκίς, και ακολούθησε η παρουσία του στην ενδεκάδα του Κιλκισιακού, που τότε έπαιζε στη Β’ Εθνική, ως το 1979. Παίζοντας στο κέντρο της άμυνας, σοβαρός, στιβαρός και με αξιοθαύμαστη σταθερότητα, προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων για την απόκτησή του. Πράγματι, το 1979 τον απέκτησε η Καστοριά.
Μαζί της στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος το 1980: οι «γουναράδες» συνέτριψαν 5-2 στον τελικό τον Ηρακλή! Ο Σημαιοφορίδης σκοράρει ένα από τα πέντα γκολ! Κι αμέσως μετά, μετεγγράφεται στον Παναθηναϊκό, στον οποίο έμεινε ως το Δεκέμβριο του 1983.
Φορώντας τα πράσινα κατέκτησε εκ νέου το Κύπελλο, το 1982. Κατόπιν παραχωρείται στο Αιγάλεω, όπου έπαιξε ως τον Ιούνιο του 1986. Αγωνίστηκε άλλα δύο χρόνια επαγγελματικά με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Έπειτα αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη νομική επιστήμη, μένοντας στο ποδόσφαιρο ως ερασιτέχνης (παίζοντας στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, στον Φίλιππο Παλαιοκάστρου και στον Άρη Καβαλαρίου, στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης).
Συνολικά, αγωνίστηκε 300 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ουδέποτε αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα όσο έπαιζε… Χρίστηκε διεθνής με τις εθνικές μας των Νέων και των Ελπίδων, όπως και με τη Β’ εθνική ομάδα των Ανδρών.
Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του μετά τη λήξη της καριέρας του, τις οποίες περιγράψαμε παραπάνω, ο Λάκης Σημαιοφορίδης έχει χρηματίσει ακόμα μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Διαφωνιών της UEFA, καθώς και παρατηρητής της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (υπεύθυνος για τη Βόρεια Ελλάδα).
Τέλος, ο εξαιρετικός παίκτης και πολυπράγμων νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης υπήρξε και πρόεδρος του Κεραυνού Ωραιοκάστρου, σωματείου που αναπτύσσει πολλά αθλήματα (ποδόσφαιρο, σκάκι, βόλεϊ, μπάσκετ, κλπ) με 600 αθλητές-τριες στο δυναμικό του!!!
balleto.gr