Κόσμος

“Camelicious”, το πρώτο βρεφικό γάλα καμήλας βρίσκεται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι

Το γάλα είναι κατάλληλο για βρέφη από ενός έως τριών ετών και έχει κυρίως στόχο εκείνα που είναι αλλεργικά στο αγελαδινό.

Μια εταιρεία, η οποία εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ότι παρασκεύασε το πρώτο βρεφικό γάλα σε σκόνη με βάση το γάλα καμήλας.

Το Camelicious της εταιρείας Emirates Industry for Camel Milk & Products παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Gulfood 2018, μιας διεθνούς εμπορικής διοργάνωσης τροφίμων και ποτών, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι.

Το γάλα, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, είναι κατάλληλο για βρέφη από ενός έως τριών ετών, έχει κυρίως στόχο εκείνα που είναι αλλεργικά στο αγελαδινό.

Εδώ και αιώνες, το πλούσιο σε βιταμίνες γάλα της καμήλας υπήρξε βασικό προϊόν των Βεδουίνων, των νομαδικών φυλών βοσκών, σε περιοχές του Κόλπου, οι οποίοι εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν στην καθημερινή διατροφή τους.

Τόσο το γάλα της καμήλας όσο και το κρέας έχουν εξελιχθεί σε μια δημοφιλή λιχουδιά τα τελευταία χρόνια στις χώρες του Κόλπου και πλέον πολλά εστιατόρια περιλαμβάνουν στο μενού τους σοκολάτες από γάλα καμήλας ή καρπάτσιο και μπιφτέκι από κρέας καμήλας.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει το τελευταίο προϊόν της “το πρώτο βρεφικό γάλα σε σκόνη από επεξεργασμένο γάλα καμήλας” στον κόσμο.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button