Καστοριά

Το Zoosos για το καρναβάλι Μεσοποταμίας (φωτο – βίντεο)

Δείτε παρακάτω την αναφορά του γνωστού φιλοζωικού site zoosos.gr, στο καρναβάλι Μεσοποταμία και συγκεκριμένα στο γκρουπ 13 με θέμα “Βοσκός & πρόβατα” που στην παρέλαση είχαν μαζί τους πρόβατα και κατσίκια.
Πρόβατα και κατσίκια χρησιμοποίησαν οι καρναβαλιστές στη Μεσοποταμία της Καστοριάς κατά τη διάρκεια της παρέλασης την Κυριακή της Αποκρίας στις 18 Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες στο άρμα 13 με θέμα ο «Βοσκός & πρόβατα» στο 36ο Καρναβάλι Μεσοποταμίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς, στο και όπως θα δείτε και στα σχετικά βίντεο ήταν ντυμένοι πρόβατα αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτό.
 
Το κατσικάκι μαζί με τους καρναβαλιστές…
Μια γυναίκα βλέπουμε να κρατάει στην αγκαλιά ένα ταλαίπωρο κατσικάκι και χορεύει μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας της, ενώ πάνω σ’ ένα όχημα που ακολουθεί οι διοργανωτές έχουν φορτώσει πρόβατα και κατσίκες για να αναπαραστήσουν τις αγροτικές εργασίες.
 
Δείτε αυτό το βίντεο μετά το 09:20”
Φυσικά κανείς από το κοινό ή τους συμμετέχοντες δεν διαπιστώνουμε να δυσανασχετεί με το θέαμα. Γιατί όμως κανείς δεν διαισθάνεται το πόσο τρομοκρατούνται τα ζώα, από τους θορύβους, τις μουσικές, το πλήθος, τις φωνές και όλο αυτό που συμβαίνει σ’ ένα καρναβάλι; Γιατί κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι το αφύσικο για τα ζώα συνιστά κακοποίηση;
VIA
περισσότερα
Back to top button