Κόσμος

Χιονοστιβάδα δωρεών για την «Πορεία για τις Ζωές μας»

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν μόνο την αρχή. Χθες, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Όπρα Γουίνφρι και ο πρώην επικεφαλής της Disney, ο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν 500.000 δολάρια ο καθένας για τη διαδήλωση «Πορεία για τις Ζωές μας», που προγραμματίζεται να γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 24 Μαρτίου. Η διαδήλωση γίνεται σε αντίδραση στο ισχύον καθεστώς οπλοκατοχής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τόσων παιδιών σε Λύκειο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, και οργανώνεται από πέντε επιζώντες μαθητές σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Everytown for Gun Safety».

Διαβάζουμε στην Deadline Hollywood πως, σε ανακοίνωσή τους, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η σύζυγός του, η Κέτι Κάπσο, τόνισαν: «Οι νεαροί μαθητές στη Φλόριντα και, τώρα, σ’ όλη τη χώρα δείχνουν ήδη την ηγετική στάση τους, με πίστη και ωριμότητα που έρχεται σε αντίθεση με την ηλικία τους. Η Κέιτ κι εγώ επικροτούμε τις προσπάθειές τους να αντισταθούν, προς όφελος αυτής της γενιάς και των μελλοντικών γενεών. Αποτελούν έμπνευση για όλους εμάς, και συμμετέχουμε σ’ αυτή την κίνηση με δωρεά 500.000 δολαρίων.»

«Τζορτ και Αμάλ, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο σύμφωνη με εσάς» τουίταρε η Όπρα Γουίνφρι. «Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις δικές σας και θα επαναλάβω κι εγώ τη δωρέα σας, ύψους 500.000 δολαρίων, στην Πορεία για τις Ζωές μας. Αυτοί οι εμπνευσμένοι νεαροί μού θυμίζουν τους Freedom Riders της δεκαετίας του 1960, που και αυτοί είπαν ΑΡΚΕΤΑ κι οι φωνές μας θα ακουστούν»

AΠΕ

περισσότερα
Back to top button