ΚαστοριάΚοζάνη

Διεκόπη η δίκη της δολοφονίας του Κοσμά Τζέλιου – Ποιοι κατέθεσαν (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Με καταθέσεις μαρτύρων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνεχίστηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης για δεύτερη ημέρα, η δίκη για την δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή από την Καστοριά, με κατηγορούμενο 32χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατά την προανάκριση είχε ομολογήσει την πράξη του, επικαλούμενος ως κίνητρο τη ληστεία.
Η ακροαματική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και η δίκη διακόπηκε και ορίστηκε να συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και το δικαστήριο να εκδώσει την ετυμηγορία του.
Η δίκη άρχισε στις 10 το πρωί και διακόπηκε στις 3 το απόγευμα με το πέρας του ωραρίου της γραμματέως του δικαστηρίου. Πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Φελλίου Γρεβενών, όπου είναι προφυλακισμένος ο ειδικός φρουρός. Ο μάρτυς κατέθεσε ότι εξέτασε τον κατηγορούμενο ειδικό φρουρό και συνέταξε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο διαπίστωσε «διατάραξη συνείδησης», «μετατραυματικό στρες» και «καταθλιπτική συμπεριφορά». Την εγκυρότητα του πορίσματος του ψυχιάτρου αμφισβήτησε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος υπέβαλε «βροχή ερωτήσεων», φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον μάρτυρα, ενώ συγχρόνως επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία δεν έδειξε κάποια αφύσικη συμπεριφορά, πράγμα που υποστήριξαν αρκετοί μάρτυρες στις καταθέσεις τους κατά την ακροαματική και προανακριτική διαδικασία.
Μεταξύ άλλων κατέθεσε η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου, η οποία υποστήριξε ότι δεν παρατήρησε κάποια περίεργη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της αμέσως μετά την δολοφονία, ενώ αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που του έγινε από την υπηρεσία του για να πάει να συμμετάσχει στις έρευνες της δολοφονίας. Αναφέρθηκε πάντως σε υπεξαίρεση από τον κατηγορούμενο, ενός αρκετά σημαντικού ποσού από τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες.
Τραγική φιγούρα στην ακροαματική διαδικασία ήταν ο γιος του θύματος, ο οποίος αμέσως μετά την κατάθεσή του, υπέστη νευρικό κλονισμό και μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.
Επίσης, κατέθεσαν η μητέρα του κατηγορούμενου και ένας συνάδελφος και επιστήθιος φίλος του θύματος.
Το επταμελές μεικτό ορκωτό δικαστήριο Κοζάνης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τη μέχρι τώρα πορεία της δίκης, αναμένεται να ολοκληρώσει την επόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου την ακροαματική διαδικασία, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έκδοση της ετυμηγορίας.

Για την επόμενη Παρασκευή απομένει η εξέταση δύο μαρτύρων, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις συνηγόρου υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής, καθώς και η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ενώ η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου θα είναι ο επίλογος της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Καστοριάς και το πανελλήνιο.

Περισσότερα στο  e-ptolemeos.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button