Καστοριά

Μάκης Βορίδης από Καστοριά: Η Μακεδονία είναι ελληνική – Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος (ρεπορτάζ)

Δριμεία κριτική άσκησε προς την κυβέρνηση από την Καστοριά ο βουλευτής Αττικής της  Νέας Δημοκρατίας  και τομεάρχης Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Μάκης Βορίδης.

Ο κ.  Βορίδης, ήταν ο  κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Καστοριάς,  όπου έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «TSAMIS».

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  πριν από την εκδήλωση στους τοπικούς δημοσιογράφους, καυτηρίασε με έντονο τρόπο τους χειρισμούς της κυβέρνησης  πάνω σε σημαντικά και κρίσιμα  ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας.

Ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα, στο θέμα της ονομασίας  των Σκοπίων τονίζοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές Της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ψηφίσουν σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία όταν το θέμα έρθει στην Βουλή.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Όχι δεν θα ψηφίσουμε. Και δεν θα ψηφίσουμε γιατί έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή μια τεράστια διαίρεση στον ελληνικό λαό, γιατί ο ελληνικός λαός θέλει να γίνουν σεβαστές οι ευαισθησίες του και όχι μόνο. Όποιαδήποτε λύση πρέπει να έχει αυτούς τους δυο βασικούς στρατηγικούς άξονες προς  σ’ αυτή την κατεύθυνση που σας είπα», δήλωσε.

Ο γαλάζιος βουλευτής επέκρινε με αυστηρό τόνο  την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων  το οποίο όπως είπε , αντί να αποτελεί πρόβλημα για την γειτονική χώρα η οποία φλέγεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε πρόβλημα της Ελλάδας που δίχασε τον ελληνικό λαό.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας δεν παράλειψε να αναφερθεί και για το σκάνδαλο Novartis κάνοντας μάλιστα λόγο για φούσκα. « Στην υπόθεση της Novartis υπάρχει ωμή και άθλια κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό είναι το σκάνδαλο. Είμαστε όλοι ενωμένοι, συντεταγμένοι, μια γροθιά, ώστε να αποκρούσουμε τη λάσπη που είναι το τελευταίο ξέσπασμα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν πέσει από την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τέλος εάν βλέπει στο άμεσο μέλλον εκλογές άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα και αυτές θα έρθουν για να αλλάξει σύμφωνα με τον ίδιο η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες που έρχεται από την πολιτική που ακολουθεί η δικομματική κυβέρνηση, η οποία έχει φέρει τους  έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

kastoria365.gr

 

περισσότερα
Back to top button