ΕλλάδαΚαστοριά

Επιστολή 8 γραμματέων Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ (υπογράφει και ο Κοσμάς Βαρσάμης) προς την Φώφη Γεννηματά για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων

Επιστολή προς την Φώφη Γεννηματά απέστειλαν οκτώ γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονοματολογία της πΓΔΜ.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί, πριν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ευρεία σύσκεψη στελεχών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι συζήτησαν το ζήτημα που έχει προκύψει όσον αφορά το Σκοπιανό.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι «ο ρόλος της χώρας μας είναι η καλλιέργεια σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας με όλους, όντας η ισχυρότερη χώρα στην περιοχή και η μόνη μέλος της Ευρωζώνης, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα εθνικά της δίκαια και συμφέροντα

Ωστόσο, όπως τονίζουν, με την επιστολή τους θέλουν να μεταφέρουν μήνυμα ανησυχίας για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, προσθέτοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που διαδήλωσαν ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συμφωνία αν δεν εγγυηθεί η άλλη πλευρά για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, της εθνικότητας, της γλώσσας κλπ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία συζήτηση για το όνομα πριν τις εγγυήσεις αυτές.

Σημειώνουν πώς είναι ένα κορυφαίο εθνικό – πολιτικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να εκφραστεί η άποψη των μελών του νέου πολιτικού φορέα.

Μάλιστα θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για συζήτηση του θέματος είτε με ειδική διαδικασία μετά το συνέδριο είτε στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, ειδικά στους νομούς ευθύνης τους.

Κλείνοντας την επιστολή τους, ζητούν από τη Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψη της στην Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μαζί με τους γραμματείς και βουλευτές των νομών της Μακεδονίας, παρουσία και του υπεύθυνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου, όπως αναφέρουν «να συζητήσουμε τους καλύτερους δυνατούς χειρισμούς για να βγει η παράταξη μας ενισχυμένη στην Βόρεια Ελλάδα, με καθαρή και υπεύθυνη θέση απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης, όταν έρθει».

Οι γραμματείς των οργανώσεων ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν την επιστολή είναι οι εξής:

ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ(ΗΜΑΘΙΑ)

ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΚΟΣΜΑΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(ΦΛΩΡΙΝΑ)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ)

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΠΑΠΠΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ(ΚΙΛΚΙΣ)

ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ(ΠΕΛΛΑ)
ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(ΠΙΕΡΙΑ)

 parapolitika.gr 

περισσότερα
Back to top button