Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σωτήρης Αδαμόπουλος: “Ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος…”

“Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Θεσσαλονικείς (Μακεδόνες όντες) δήμαρχός τους!!! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!!
Ποια είναι αυτή η γλώσσα αλήθεια; Από πού προέρχεται; Από τα Σλάβικα; Από τα Βουλγάρικα; Μήπως από την αρχαία γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; Αυτή η στάση, συνιστά προσβολή τουλάχιστον για την Καστοριά. Μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν έτσι. Μπορεί κάποιοι να συμπλέουν! Να βγουν και να το δηλώσουν, ευθαρσώς χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και ας είναι υπόλογοι σ’αυτούς που έπεσαν για την Μακεδονία σ’αυτά τα χώματα.
Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου.

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλου μέσω Facebook προς τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ :

Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα. Δεν ξέρουν ότι τα χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας, τα  Σλαβομακεδόνικα τα μιλάνε και τα μιλανε σαν μια κανονική γλώσσα”.

Σείτε το βίντεο στο 11:50

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button