Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Απονομή βραβείων σε μαθητές στον διαγωνισμό έκθεσης του Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (φωτογραφίες)

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορα δίνει βήμα στους  μαθητές των  Ε’ και  ΣΤ’ Τάξεων των  Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας να εκφραστούν μέσα από τις εκθέσεις για το πώς βιώνουν διάφορα γεγονότα  που λαμβάνουν χώρα  είτε στην ζωή τους είτε στην περιοχή μας.

Της Δώρας Κωτσοπούλου

Φέτος έδωσε δυο θέματα  1ο θεμα : «Μια φθινοπωρινή μέρα μετά το σχόλασμα, παρατηρείς μαζί με τους συμμαθητές σου στο απέναντι πεζοδρόμιο του σχολείου ένα κοριτσάκι που δεν μπορεί να περάσει απέναντι, γιατί ένα αυτοκίνητο έχει παρκάρει παράνομα και εμποδίζει το κοριτσάκι να διασχίσει τον δρόμο. Το μικρό κοριτσάκι πίσω από το σταθμευμένο όχημα προσπαθεί και δυσκολεύεται ιδιαίτερα . Με μια καλύτερη ματιά όμως παρατηρείς πως το κοριτσάκι βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.Τι αισθάνεσαι για το παιδί αυτό; Θα τρέξεις με τους συμμαθητές σου για να το βοηθήσεις; 2) Ύστερα από μια κοπιαστική μέρα πριν κοιμηθείς, αισθάνθηκες την ανάγκη να απευθύνεις μια προσευχή. Τι θα παρακαλούσες και για ποιόν;

Στον  διαγωνισμό  πήραν μέρος   226 μαθητές και μαθήτριες από  όλα σχεδόν τα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς ενώ η εκδήλωση   βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν  έγινε την Κυριακή (4/2)  το πρωί  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ι.Ν Αγίου Νικάνορα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η προσφορά του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Εταιρείας.

Αξία έχει η συμμετοχή

Ο πατέρας Ελευθέριος  συνεχάρη  τα παιδιά που βραβεύτηκαν καθώς επίσης και τα παιδιά που συμμετείχαν, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, «αξία έχει η συμμετοχή». Παράλληλα συνεχάρη και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτήν την έκθεση, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών. « Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες εκδηλώσεις, τους δίνει τη δυνατότητα να  συμμετέχουν στα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας αλλά κυρίως να δραστηριοποιούνται, διότι εμείς θέλουμε να έχουμε ενεργούς πολίτες για να καταφέρουν να έρθουν στο μέλλον καλύτερες ημέρες», κατέληξε ο ιερωμένος, ο οποίος προσπαθεί με τις δράσεις που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια, να δίνει ερεθίσματα στα παιδιά ώστε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε  τον κυκεώνα προβλημάτων που βιώνει η πατρίδα μας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση που  βασικά αφορά τα παιδιά έλαμψε δια την απουσία του ο προϊστάμενος της Α. θμιας εκπαίδευσης κ Μπουτσιάδης αλλά και άλλοι φορείς του τόπου μας.

Τέλος, στα  4  παιδιά που βραβευτήκαν 3 το βραβείο το μοιράστηκαν 2 παιδιά  δόθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικάνορος ένα χρηματικό ποσό, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν από ένα έπαινο συμμετοχής.

Τα παιδιά  που  διακρίθηκαν  είναι:

1ο βραβείο: Παύλος Δημητρακόπουλος  μαθητής του 5ου Δημοτικού   Σχολείου Καστοριάς.

2ο βραβείο:  Τριαντάφυλλος  Τριανταφύλλου  μαθητής του  7ου Δημοτικού  Σχολείου Καστοριάς).

Το τρίτο  βραβείο μοιράστηκαν  η Ελένη  Γερονίκου από το 2ο  Δημοτικό  Σχολείο Καστοριάς και η  Δωρίνα Δήμου από το  1ο Δημοτικό  Σχολείο Άργους Ορεστικού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η βουλευτής  Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου και  η κ. Χρυσούλα Πατρώνου εκ μέρους της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς, ενώ το παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού  Αναστάσιος Ξανθόπουλος.

 

 

 kastoria365.gr

 

περισσότερα
Back to top button