Υλικά συνταγής
- 300 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο
- 4 αυγά
- 1/2 δόση εσάνς βανίλιας με εκχύλισμα λεμονιού
- ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζαχάρη, προσθέτοντας σταδιακά τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
- Αδειάζετε τμηματικά το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι χτυπώντας μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- Βουτυρώνετε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ και αδειάζετε το μείγμα μέσα βοηθώντας το να απλωθεί ισομερώς. Βάζετε το κέικ σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο. Ψήνετε για 45′-50′ μεταξύ 170°-180° C. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.
Συμβουλή
Εσάνς βανίλιας με άρωμα λεμονιού βρίσκετε σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Αν πάντως θέλετε να την αντικαταστήσετε με βανίλια σε σκόνη, τότε βάλτε στη ζύμη ξύσμα από 2 λεμόνια και προσθέστε 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού.