ΕκδηλώσειςΚαστοριάΚόσμος

Νέα Υόρκη: Τελετή απονομής υποτροφιών του Συλλόγου Καστοριέων (βίντεο)

Μία ημέρα μετά την εκδημία του προέδρου Παναγιώτη Συμεωνίδη

Ακρως συγκινητική και μηνυματοφόρα ήταν η 53η τελετή απονομής υποτροφιών που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Καστοριέων.

Η τελετή έλαβε χώρα μία ημέρα μετά την εκδημία του προέδρου Παναγιώτη Συμεωνίδη και οι πρώην πρόεδροι, Ηλίας Πανίδης και Βασίλειος Ζήσης, η πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Δρ. Θεοδώρα Πίνου και τα άλλα στελέχη κάλεσαν τους συμπατριώτες τους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής και εξήραν την προσφορά και τις ηγετικές ικανότητες του εκλιπόντα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η έκθεση του εγγονού του προέδρου, Μιχάλη Ξέρρα, διότι ήταν αφιερωμένη στον παππού του και στον ρόλο που διαδραμάτισε στην διαπαιδαγώγησή του και στην απόφασή του να σπουδάσει Βιοϊατρική.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Μετά τις ομιλίες της προέδρου της Επιτροπής Υποτροφιών Δρ. Θεοδώρας Πίνου και των ηγετικών στελεχών του Συλλόγου οι μαθητές και οι φοιτητές που βραβεύτηκαν ανέγνωσαν τις εκθέσεις τους.

Ο Σύλλογος για μια ακόμη φορά επιβράβευσε την αριστεία και προσέφερε πάνω από τριάντα χιλιάδες σε υποτροφίες σε έξι αριστούχους μαθητές που αποφοιτούν στα ημερήσια σχολεία της Αρχιεπισκοπής, ενώ το καλοκαίρι θα τιμήσουν τους αριστούχους των εννέα λυκείων του νομού Καστοριά.

Παράλληλα, απένειμαν υποτροφίες σε έξι σπουδαστές που κάνουν τις μεταπτυχιακές σπουδές και σε εννέα φοιτητές των κολεγίων. Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» ιδρύθηκε το 1910 και είναι ένας από τους πιο δυναμικούς φορείς της Ομογένειας.

Προ μισού και πλέον αιώνα αποφάσισαν να διοργανώσουν ειδική τελετή απονομής υποτροφιών και έκτοτε αποτελούν υπόδειγμα για τους άλλους ομογενειακούς φορείς. Ο Σύλλογος επί μονίμου βάσεως βοηθάει Καστοριανούς που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου είτε όχι.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

ekirikas.com

 

 

 

περισσότερα
Back to top button