Υλικά συνταγής
- ρεβίθια: 500 γρ.
- μαγειρική σόδα: 2 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά)
- κρεμμύδια: 2 τριμμένα, 1 κομμένο στα τέσσερα
- λάδι: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο: λίγο
- χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, στο οποίο αν θέλετε διαλύεται και λίγη σόδα, για 8-10 ώρες τουλάχιστον. Ξεπλένετε τα ρεβίθια, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε να φύγουν οι φλούδες τους.
- Βάζετε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό (θα πρέπει οπωσδήποτε να τα σκεπάζει), τα κρεμμύδια, το λάδι και το αλάτι να βράσουν. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζετε τα ρεβίθια για 1½ – 2 ώρες, μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν.
- Πριν τα σερβίρετε προσθέτε άφθονο χυμό λεμονιου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.