Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ή γαλέου, καθαρισμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
- 4-5 πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- χυμός από 3-4 φρέσκες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε το ψάρι στο ταψί του φούρνου, κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ρίχνετε πάνω από το ψάρι. Κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες και τις προσθέτετε. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό και τα ρίχνετε και αυτά. Αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε για 60′ στους 250° C. Στα 30′ ψησίματος ανακατεύετε το φαγητό, έτσι ώστε οι πατάτες να βρεθούν στον πάτο του ταψιού και το ψάρι στην επιφάνεια.