ΚαστοριάΝεστόριο

Κοπή βασιλόπιτας στα συνοριακά φυλάκια της Καστοριάς (φωτογραφίες)

Κοπή Βασιλόπιτας στα Συνοριακά Φυλάκια Καστοριάς

Η ποιμαντική επίσκεψη του Ιεράρχου της τοπικής Εκκλησίας κ. Σεραφείμ στα φυλάκια της μητροπολιτικής του περιφέρειας, συνδυάστηκε με την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την τέλεση της θ.Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς προς τιμήν του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, έφθασε στο Συνοριακό Φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του 15ου Σ/Π Συνταγματάρχη Χρήστος Σιόρεντας, τα στελέχη και οι οπλίτες του Φυλακίου. Εκεί, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα, μοιράσθηκε στους παρευρισκομένους και ακολούθησε μικρή δεξίωση στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Φυλακίου.

Επόμενη στάση του Σεβασμιωτάτου, συνοδευομένου από το διοικητή του 15ου Σ/Π και τους επιτελείς του, ήταν το Συνοριακό Φυλάκιο της Ιεροπηγής, όπου ακολουθήθηκε το ίδιο εορταστικό τυπικό.

Τελευταία στάση της σύντομης αυτής περιοδείας ήταν το Συνοριακό Φυλάκιο του Αγίου Ιωάννου, όπου και εδώ η κοπή της Βασιλόπιτας και η μικρή δεξίωση, προσέδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην καθημερινότητα του Φυλακίου.

Η διαδρομή μέσα στο χιονισμένο και παγωμένο Γράμμο, κατά μήκος των συνόρων, πάντα εγκυμονεί κινδύνους και προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα παρέχει το άμεσο βίωμα της θαλπωρής που απορρέει από την προστασία της Παναγίας. Εκεί, ψηλά στο Γράμμο, ο παλμός της Πίστεως και της Πατρίδος χτυπά αδιάλειπτα, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός της χώρας μας. Ας γνωρίζουν όλοι, ότι τα παιδιά της Ελλάδος στέκουν επάξια στις επάλξεις που τους έταξε η πατρίδα και φέρουν μέσα τους την ακατανίκητη και δίκαιη πεποίθηση ότι ο Θεός είναι μαζί τους.

Αυτό ακριβώς το πνεύμα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ στα μόνιμα στελέχη του στρατού και στα στρατευμένα παιδιά μας, τονίζοντας την αξία της Πίστεως και της Παραδόσεώς μας. Μάλιστα είπε ότι οφείλουμε να αγαπάμε τον Χριστό και πρέπει να είμαστε μεγαλόψυχοι, γενναίοι και θαρραλέοι. Γένος και Εκκλησία είναι αδιάσπαστα ενωμένα και αδιαίρετα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του λαού μας και με αυτά θα συνεχίσουμε τη ζωή μας. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε κάθε καλό στους παρευρισκομένους και τις οικογένειές τους.

vasilopita_fylakia001.jpgvasilopita_fylakia002.jpgvasilopita_fylakia003.jpgvasilopita_fylakia004.jpgvasilopita_fylakia005.jpgvasilopita_fylakia006.jpgvasilopita_fylakia007.jpgvasilopita_fylakia008.jpgvasilopita_fylakia009.jpgvasilopita_fylakia010.jpgvasilopita_fylakia011.jpgvasilopita_fylakia012.jpgvasilopita_fylakia013.jpgvasilopita_fylakia014.jpgvasilopita_fylakia015.jpgvasilopita_fylakia016.jpgvasilopita_fylakia017.jpgvasilopita_fylakia018.jpgvasilopita_fylakia019.jpgvasilopita_fylakia020.jpgvasilopita_fylakia021.jpgvasilopita_fylakia022.jpgvasilopita_fylakia023.jpgvasilopita_fylakia024.jpgvasilopita_fylakia025.jpgvasilopita_fylakia026.jpgvasilopita_fylakia027.jpgvasilopita_fylakia028.jpg

imkastorias.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button