Υλικά συνταγής
- σπαγγέτι: 500 γρ
- μανιτάρια: 250 γρ.
- σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
- βούτυρο: 3 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
- λευκό κρασί: 100 ml
- ροκφόρ: 100 γρ., λιωμένο με πιρούνι
- κρέμα γάλακτος: 200 ml
- άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια 7΄-8΄. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτετε στα μανιτάρια το ροκφόρ, το αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και δένετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς.
- Στο μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα μανιταριών και τα σερβίρετε αμέσως.