Καστοριά

Τελιγιορίδου: “Αισθάνομαι Δικαιωμένη” με την αναδρομική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης

Το ζητήσαμε, το διεκδικήσαμε, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!
Η διαφορά θα καταβληθεί αυτόματα στις 29/12/2017 στους λογαριασμούς των δικαιούχων για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν πέρσυ.

Τα παραπάνω δήλωσε η κυβερνητική βουλευτής του νομού μας κα Ολυμπία Τελιγιορίδου σε ανάρτηση της στο facebook

H κα Τελιγιοριδου είχε επισημάνει την αδικία σε ομιλία της στην Βουλή για τον προϋπολογισμο και είχε αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με άλλους κυβερνητικους βουλευτές  της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να διεκδικήσει απο το Υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα αυτά με το παρακάτω υπόμνημα.

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αίτημα για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Από βουλευτές Δ. Μακεδονίας

Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. ΕυκλείδηΤσακαλώτο

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη

Υφυπουργό Οικονομικών, κα. Κατερίνα Παπανάτσιου

Κοιν. Υπουργό Επικρατείας, κ. Χριστόφορο Βερναδάκη

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού το επίδομα θέρμανσης εμφανίζεται μειωμένο κατά 50%. Η κάθετη αυτή μείωση θα πλήξει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες στους νομούς μας.

Στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας η περίοδος του χειμώνα ουσιαστικά είναι 8 μήνες. Είναι ίσως δύσκολο για κάποιους στην Αθήνα να το κατανοήσουν αλλά μία επίσημη ενημέρωση από την Μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε.

(Σας παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες για τις πόλεις των Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Σημειώνουμε εδώ πως οι θερμοκρασίες είναι κατά 40% χαμηλότερες στους γύρω ορεινούς όγκους των περιοχών).

Στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας μία μέση οικογένεια το λιγότερο που χρειάζεται είναι περίπου 3000 λίτρα πετρελαίου , για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της, ποσό δυσβάσταχτο στην οικονομική κρίση που ζούμε.

Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης θα πλήξει ανυπολόγιστα τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας και θα πρέπει να υπάρξει τρόπος ώστε στον προϋπολογισμό να υπάρξουν επιπλέον 55 εκ. ευρώ για τις ανάγκες του επιδόματος θέρμανσης, για τις περιοχές που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει αυτή η διορθωτική κίνηση για αποφύγουμε φαινόμενα που θα οδηγήσουν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, να στραφούν σε ανορθολογικούς εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, που είναι ανθυγιεινοί για τους ίδιους, την δημόσια υγεία, αλλά και για το περιβάλλον.

Τελιγιορίδου Ολυμπία, Βουλευτής Καστοριάς

Δημητριάδης Δημήτρης, Βουλευτής Κοζάνης

Μουμουλίδης Θέμης, Βουλευτής Κοζάνης

Θεοφύλακτος Γιάννης, Βουλευτής Κοζάνης

Ντζιμάνης Γιώργος, Βουλευτής Κοζάνης

Μπλιάγας Χρήστος, Βουλευτής Γρεβενών

Σέλτσας Κώστας, Βουλευτής Φλώρινας

περισσότερα
Back to top button