Υλικά συνταγής
- κουβερτούρα: 300 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
- κρέμα γάλακτος: 60 ml
- φρέσκος χυμός πορτοκαλιού και λικέρ πορτοκάλι: 4+3 κουταλιές της σούπας
- αμυγδαλόψιχα: 100 γρ., ψιλοκομμένη
- καρυδόψιχα: 100 γρ,. ψιλοκομμένη
- ζάχαρη άχνη: 2 1/2 κουταλιές της σούπας, κοσκινισμένη
- κακάο: 100 γρ. κοσκινισμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το μείγμα χυμού-λικέρ. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο, μέχρι να πλάθεται.
- Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στο κακάο ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν καλά. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.