Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ξανθή ζάχαρη
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη
- λίγο αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 30 ml φρέσκο γάλα
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- άσπρο γλάσο για το γαρνίρισμα, έτοιμο ή σπιτικό
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ελαφρά στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
- Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβετε με κουπ πατα μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα σας αρέσει (αστέρι, έλατο, καρδιά, μπότα κ.λπ.).
- Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε τα μπισκότα -με μια σχετική απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15’ και τα αφήνετε να κρυώσουν. Γαρνίρετε τα μπισκότα με άσπρο γλάσο είτε χρησιμοποιώντας κορνέ είτε βουτώντας τη μια πλευρά τους μέσα.
Συμβουλή
Αν φτιάξετε δικό σας γλάσο, θα χρειαστείτε: • 300 γρ. ζάχαρη άχνη • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια • 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση: ανακατεύετε σε ένα μπολ το ασπράδι με τη ζάχαρη καλά και τέλος ρίχνετε τη βανίλια και το λεμόνι.