Υλικά συνταγής
- Υλικά για 40 τρουφάκια
- κουβερτούρα: 500 γρ. σπασμένη σε κομμάτια
- κρέμα γάλακτος: 100 ml
- μπράντι ή κονιάκ: 4-5 κουταλιές της σούπας
- μαρμελάδα ή πουρέ κάστανου: 4 κουταλιές της σούπας
- ζάχαρη άχνη: 2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη
- βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
- αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη: 100 γρ., ψιλοκομμένη
- φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα: 100 γρ. , ψίχα και ψιλοκομμένα
- κακάο, ζάχαρη άχνη και τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμειγνύετε τη σπασμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές άχνη και την μαρμελάδα ή τον πουρέ κάστανου και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο μέχρι να πλάθεται.
- Πασπαλίζετε μια επίπεδη επιφάνεια με το κακάο και άχνη. Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες από το μείγμα και φτιάχνετε 40 μικρά μπαλάκια. Κυλάτε τα 8 στο κακάο και τα 8 στην άχνη.
- Κατόπιν κυλάτε 16 τρουφάκια και πάνω στους ξηρούς καρπούς (φιστίκια και στα αμύγδαλα) και τέλος τα υπόλοιπα 8 στην τρούφα σοκολάτας ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τα τρουφάκια να παγώσουν και τα σερβίρετε μέσα σε χάρτινες θήκες.