Παραδοσιακό ισλί από τα χεράκια της Μαρίας
Υλικα
7ΟΟ γραμ. βούτυρο αγελαδινό ”φρέσκο”
1 κουτί νουνού μεγάλο αδιάλυτο
3οο γραμ.σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. σόδα τη λιώνουμε σε ένα σφηνάκι κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση
καρύδια, κανέλα ζάχαρη
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη +1 ποτήρι
4 νεροπότηρα νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο καλά.
Ρίχνουμε το γάλα, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και το αλεύρι.
Η ζύμη να είναι μαλακιά.
Πλάθουμε, ψήνουμε στους 200 βαθμ. μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν τα περιχύνουμε με το σιρόπι και στην άκρη να κρυώσουν.
Ζεστά τα ισλί, κρύο το σιρόπι.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία