ΕλλάδαΚαστοριάΚοζάνηΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια: Όταν έπεσε το Γιάκοβλεφ

Από τη συντριβή του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους 74 άνθρωποι – Στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους συμμετείχαν 6.000 στρατιώτες, εκατοντάδες εθελοντές, 30 ελικόπτερα και αεροσκάφη

Στις 17 Δεκεμβρίου 1997 ένα Yakovlev Yak-42 των αερογραμμών «Aerosvit» από την Οδησσό της Ουκρανίας με προορισμό την Θεσσαλονίκη, έχασε τηνεπαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου «Μακεδονία» ευρισκόμενο σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διαδικασία της δεύτερης προσπάθειας για προσέγγιση, ο πιλότος έχασε τον προσανατολισμό του και το αεροσκάφος συνετρίβη στη δύσβατη δασική περιοχή Ντίτσιος των Πιερίων, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους συνολικά 74 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα. Στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους συμμετείχαν 6.000 στρατιώτες, εκατοντάδες εθελοντές, 30 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 42 Έλληνες, πολλοί από τους οποίους κατάγονταν από την Κοζάνη, εργάζονταν σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στην Ουκρανία και επέστρεφαν στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

protothema.gr 

 Φωτογραφία (κορυφή): Ο τότε Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συντονίζει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων

 Ρεπορτάζ του Αργύρη Ντινόπουλου στις 17/12/1997 στον Antenna για την πτώση του ουκρανικού αεροπλάνου Γιάκοβλεφ στα βουνά της Πιερρίας.
περισσότερα
Back to top button