Τούρτα σοκολατίνα νηστίσιμη από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
200 γρ αλεύρι φαριν απ
30 γρ κακάο
1/2 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουτ γλυκού αλάτι
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού νες καφέ διαλυμένο σε 240 ml ζεστό νερό
120 ml σπορέλαιο
Για την κρέμα σοκολάτας
500 ml κρεμά γάλακτος φυτική
300 γρ μερεντα νηστίσιμη
Για την επικάλυψη
100 ml φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.Προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ, το αλάτι,την ζάχαρη, τον καφέ τον οποίο προηγουμένως έχουμε αφήσει να κρυώσει και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι 22 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε σε δυο κομμάτια.
Για την κρέμα χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τη νηστίσιμη μερέντα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει η κρέμα μας σοκολατένια. Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι τον τοποθετούμε πάλι στο τσέρκι και καλύπτουμε με την μισή μας κρέμα. Βάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφού παγώσει το ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του με την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει στην καυτή φυτική κρέμα. Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί η επικάλυψη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ