Καστοριά

Μόνο υποσχέσεις και ψέματα: “Άστραψε και βρόντηξε” η Μ. Αντωνίου στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2018

Η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2018

Η κ. Αντωνίου δήλωσε: Η χθεσινοβραδινή ομιλία μου στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι βασισμένος στην ίδια, αποτυχημένη πολιτική συνταγή, όπως και οι προηγούμενοι δύο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με υπερβολική λιτότητα, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, διαγράφοντας όλες τις προσπάθειες, που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ και σε τοπικά ζητήματα, όπως το πετσόκομμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο φέτος, εξαιτίας της αδιαφορίας ή της ανικανότητας της κυβέρνησης, οι κάτοικοι των ακριτικών μας χωριών, δεν πήραν ούτε τα ξύλα που δικαιούνται για να βγάλουν το χειμώνα, ενώ την ίδια ώρα, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Μόνο υποσχέσεις και ψέματα.

Η καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από το 2015 και μετά έχει βουλιάξει την Ελλάδα στην στασιμότητα κι έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φύγουν από την πατρίδα μας. Έχει στερήσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση που δεν την ενοχλεί τίποτε, δεν «μασάει» σε τίποτε, δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Από τα «γκοου μπακ μανταμ Μέρκελ» στο «οι γερμανοί είναι φίλοι μας» μια αυταπάτη δρόμος.

Υπάρχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής και αλλαγής κυβέρνησης για να έρθει μια κυβέρνηση υπεύθυνη, με κοινωνική ευαισθησία και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα ξαναδώσει αξιοπιστία και πάλι στη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

περισσότερα
Back to top button