Κόσμος

Η γοητευτική Rooney Mara ενσαρκώνει την αμφιλεγόμενη Μαρία Μαγδαληνή (trailer)

Η βασική έμπνευση για την ταινία είναι ένας από τους πιο μυστηριώδης και αντιφατικούς χαρακτήρες της Βίβλου. Ο Γκαρθ Ντέιβις σκηνοθετεί τη Ρούνι Μάρα ως Μαγδαληνή. Ο Χοακίν Φοίνιξ βρίσκεται στο ρόλο του Ιησού Χριστού, γεγονός που από μόνο του συνιστά πρόκληση για κάθε ηθοποιό.

Στην ταινία παίζουν επίσης ο Chiwetel Ejiofor στον ρόλο του Πέτρου, ο Ryan Corr στον ρόλου του Ιωσήφ και ο Tahar Rahim στον ρόλο του Ιούδα Ισκαριώτη.

Μια νεαρή γυναίκα αφήνει πίσω της το μικρό ψαροχώρι και την οικογένειά της, αρνείται την ιεραρχία της εποχής της και εντάσσεται στο πλευρό ενός χαρισματικού ηγέτη, του Ιησού της Ναζαρέτ, ο οποίος υπόσχεται ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

Ο Χοακίν Φοίνιξ στο ρόλο του Ιησού Χριστού, έναν από τους πιο «επικίνδυνους» ρόλους – πρόκληση για κάθε ηθοποιό.

Η «Μαρία Μαγδαληνή» θα κυκλοφορήσει 30 Μαρτίου 2018. Λόγω της θεματολογίας της ταινίας, παραμένει ένα ερώτημα για το αν θα προκαλέσει αντιδράσεις σε θρησκευτικούς κύκλους.

«Η ωμή και γενναία προσέγγιση της Rooney στις ερμηνείες της, σε συνδυασμό με τον βαθιά μαγνητικό εσωτερικό κόσμο, κατέχει όλες τις απαιτούμενες διαστάσεις για να ενσαρκώσει μια από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της ιστορίας – την Μαρία Μαγδαληνή» είχε δηλώσει για την επιλογή τής Mara ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Στο παρελθόν έχουμε δει στο ρόλο αυτό τη Τζοάνα Ντάνχαμ στο «The Greatest Story Ever Told» του 1965, τη Μπάρμπαρα Χέρσεϊ στο «The Last Temptation of Christ» του Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά και τη Μόνικα Μπελούτσι στο «The Passion of the Christ» του Μελ Γκίμπσον.

Ο «Μυστικός Δείπνος» του Ντα Βίντσι, οι Ναΐτες Ιππότες, το «Τάγμα των σοφών της Σιών», το Ιερό Δισκοπότηρο και τα Χαμένα ή Απόκρυφα Ευαγγέλια είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να συνθέσουν την ανατρεπτική εικόνα για τη Μαγδαληνή, η οποία έχει υπάρξει μέχρι σήμερα εξαιρετικά αμφιλεγόμενη.

Ο Ιησούς εμφανίστηκε πρώτα στη μητέρα του και τη Μαγδαληνή μετά την Ανάσταση, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη και αυτή ήταν που κοινώνησε το χαρμόσυνο μήνυμα.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν την Εκκλησία να ανακηρύξει τη Μαγδαληνή Αγία και να γιορτάζει τη μνήμη της στις 22 Ιουλίου και στις 4 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων της.

Η ταύτισή της Μαγδαληνής με τη μετανοημένη πόρνη που μύρωσε τον Ιησού προέρχεται από την παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, κηρύσσει πως η Μαγδαληνή υπήρξε δια βίου παρθένος.

περισσότερα
Back to top button