Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κοχύλια ή άλλα κοντά ζυμαρικά
- 150 γρ. μπέικον σε κύβους
- 2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.)
- 5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 4 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, το βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο και και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Συμβουλή
Επειδή ρίχνουμε τα ζυμαρικά ωμά στο σκεύος είναι σημαντικό να προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος πως είναι βυθισμένα σε υγρό, για να μη μας ξεραθούν.