Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια (ή 2-3 κλωνάρια σέλινο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και προσθέτετε το λάδι και το κρεμμύδι. Βράζετε 35′. Κατόπιν αφαιρείτε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα καρότα,τις πατάτες το πράσο και το σέλερι και συνεχίζετε το βράσιμο 30′ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
- Κατόπιν προσθέτε στη σούπα το ρύζι και βράζετε το φαγητό 7′ ακόμη. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμη μαζί με το ρύζι). Αλατοπιπερώνετε τη σούπα και τη σερβίρετε καυτή.