Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 2 κουταλιές βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι, τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στους 220 °C μέχρι η φλούδα τους να βγάλει φουσκάλες.
- Κατόπιν βάζετε τις πιπεριές για 7΄σε πλαστική διάφανη σακούλα να «ιδρώσουν» και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε σαλατιέρα. Σκορπίζετε από πάνω τα μισά φετάκια σκόρδου.
- Κατόπιν ρίχνετε στο μπλέντερ το υπόλοιπο σκόρδο, το ξίδι, τα μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι και μαϊντανός), το αλατοπίπερο και έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι, ενώ λειτουργείτε τη συσκευή. Περιχύνετε τις πιπεριές, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.