Τυροπιτάκια της Μαρίας
Υλικά
1 νεροπότηρο γάλα
1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο Φλώρα
40 γραμ. μπυρομαγιά [από τον φούρνο]1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
3 1/2 ή 4 νεροπότηρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
σουσάμι από πάνω
1 κρόκο αυγού για το πασάλειμμα ,από πάνω
Γέμιση Τυριού ή Λουκανικάκια
100 γραμ. φέτα τυρί
1 κρόκο αυγού και τ΄ανακατώνεις.
Αν θέλεις βάζεις αντί τυρί λουκανικάκια μικρά
Εκτέλεση
Λιώνω πρώτα την μπυρομαγιά με το γάλα, με το χέρι, και μετά προσθέτω όλα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη.
Τα ζυμώνεις, ανοίγεις μικρά φυλλαράκια στρόγγυλα , κόβεις το 1 φυλλαράκι σε 8 κομμάτια και τα τυλίγεις όπως τα κρουασάν, αφού πρώτα βάλεις τυρί φέτα.ή λουκανικάκια.
Και στον φούρνο στους 180 βαθ.
Μόλις ροδίσουν τα βγάζεις απο τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Οι θλίψεις στην παρούσα ζωή είναι περισσότερες από τις χαρές.
Άλλοτε τις στέλνει ο Θεός για να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό ύπνο, να σταματήσουμε τις αμαρτίες, να καθαρισθούμε με την μετάνοια.
Και άλλοτε τις στέλνει για να υποταχθούμε περισσότερο σ’ Αυτόν που όλα τα ρυθμίζει.