Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

ΕΤΑΚ: Μεγάλη άσκηση εθελοντών διασωστών από πολλές περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά (σειρά φωτογραφιών)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καστοριά άλλη μία εκπαίδευση εθελοντών διασωστών από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκπαίδευση που συνδιοργάνωσαν η ΕΕΕΔ Θεσσαλονίκης και το ΕΤΑΚ Καστοριάς, συμμετείχαν επίσης μέλη της ΟΜΑΚ Καλαμαριάς, ΕΕΕΔ Κέρκυρας και ΕΕΕΔ Αττικής.
Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στο Άργος Ορεστικό, με το σενάριο να προβλέπει διάσωση μαθητών από χαλάσματα σχολείου μετά από καταστροφικό σεισμό και TRIAGE.
Οι διασώστες εκτέλεσαν με επιτυχία το σενάριο, «απεγκλωβίζοντας» 21 μαθητές, ενώ ακολούθησε εκπαίδευση στο TRIAGE (διαδικασία ιεράρχησης των θυμάτων ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής τους).
Οι διοργανωτές της εκπαίδευσης ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Άργους Ορεστικού, ο οποίος υποστήριξε το εγχείρημα διαθέτοντας υποδομές τόσο για τη φιλοξενία των διασωστών όσο και για την διεκπεραίωση της άσκησης και τον Δήμο Καστοριάς για τη συνεργασία του.

 

περισσότερα
Back to top button