Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο
- 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας ή ζύμης για τάρτες
- 250 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
- 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. γκούντα τριμμένη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια (ή ότι χρώμα θέλετε)
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα της πιπεριάς και το άλειμμα του σκεύους
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το ξεκοκαλίζετε και το ψιλοκόβετε.
- Σοτάρετε την ψιλοκομμένη πιπεριά σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα τυριά με το κοτόπουλο, την πιπεριά και το μαϊντανό. Σε ένα καλά βουτυρωμένο σκεύος, στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο, απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας ή της τάρτας, σηκώνοντας τα πλαϊνά να αγκαλιάσουν τα τοιχώματα. Αδειάζετε το μείγμα του κοτόπουλο, το απλώνετε παντού και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C 40′-50′.
Συμβουλή
Την ώρα που βράζετε το κοτόπουλο μπορείτε να ρίξετε 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και να το αφαιρέσετε μετά. Θα δώσει άρωμα στο κοτόπουλο.