Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ο Ανέστης Αγγελής ανακοίνωσε τι θα χτιστεί στο οικόπεδο “φιλέτο” (βίντεο)

Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, πριν λίγο στη διάρκεια εκδήλωσης στην ΕΔΗΚΑ, ανακοίνωσε τι πρόκειται να χτιστεί στο επίμαχο οικόπεδο στη Λεωφόρο των Κύκνων

 

https://youtu.be/RJXjBtMRPik

“Σήμερα, 11η Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Μηνά, πολιούχου μας, εορτάζουμε την ελευθερία. Εκ των πραγμάτων, δίδεται η ευκαιρία ενός γενικότερου προβληματισμού και περισυλλογής, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο για το πώς πορευόμαστε.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω και να επισημάνω:

  1. Προγονικές παρακαταθήκες και παραδόσεις όχι μόνο διατηρούνται αλλά και σθεναρά υποστηρίζονται.
  2. Ο θεσμικός ρόλος του Δημάρχου, μου υπαγορεύει να ανταποκρίνομαι στο οποιοδήποτε αίτημα πολίτη και σε συλλογικές εκφράσεις πολιτών.

Με την άδειά σας, στο σημείο αυτό να τονίσω προς άρση κάθε παρεξήγησης που τείνει να διαμορφωθεί, ότι το πλαίσιο της οργανωμένης διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, διέπεται από κανόνες.

Συγκεκριμένα:

Οι δημοτικές εκτάσεις σύμφωνα με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο χαρακτηρίζονται, δια νόμου, για την χρήση τους καλύπτοντας, έτσι, δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελούς χαρακτήρα.

Σε συγκεκριμένη δημοτική έκταση, που πολύς λόγος γίνεται τελευταία, στη είσοδο της πόλης, ο Δήμος Καστοριάς έχει παραχωρήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τμήμα για ανέγερση Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Επιπλέον, προγραμματίζει ανέγερση πολιτιστικού κέντρου, αθλητικές εγκαταστάσεις ήπιου χαρακτήρα και όποιες άλλες δράσεις προκύψουν, σε συνάρτηση με κοινωφελείς σκοπούς.

Επανέρχομαι στην ιερότητα των στιγμών και της ημέρας, από την οποία αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, με αποκλειστικό στόχο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

Η ιστορία του τόπου μας, οι παραδόσεις, οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και είναι χρέος μας να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Στην σημερινή κρίση, που διέρχεται η χώρα μας, μέσα στην ΕΝΔΕΙΑ μας, δημιουργούμε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

 

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button