Καστοριά

Η μεσαία τάξη γονάτισε (του Ιωσήφ Νότη)

Ο «διωγμός» μας ισοδυναμεί με καταστροφή της ελληνικής οικονομία

Σχετικά με τη μεσαία τάξη, που παραδέχονται οι υπουργοί της κυβέρνησης Συριζανελ, ότι υπερφορολόγησαν, γονάτισαν λέω εγώ.
Η μεσαία τάξη είναι αυτή που τραβούσε και τραβάει μπροστά την οικονομία με την επιχειρηματικότητα, τη μόρφωση, την καινοτομία και «παράγοντας» περίπου το 80% των θέσεων εργασίας. Επίσης ήταν και ισχυρό στήριγμα της κοινωνίας με σεβασμό στους θεσμούς και στη δημοκρατία.

Η κυβέρνηση Συριζανελ με την υπερφορολόγηση γονάτισε τον ιδιωτικό τομέα(επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες) και ρήμαξε τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, δεν αναφέρω τις μεγάλες γιατί αυτές έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλη χώρα και να γλυτώσουν, αφήνοντας όμως πίσω τους άνεργους και χαμένα έσοδα για το κράτος. Όσο για αυτούς που εργαζόντουσαν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που έκλεισαν ή έκαναν αναγκαστικές περικοπές, και έχασαν τις δουλειές τους, της κυβέρνησης δεν της καίγεται καρφί!
Ο κ. Τσίπρας μιλάει για «πλεονάσματα» αλλά δεν μας λέει πώς προέκυψαν και πόσο αληθινά είναι. Με την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, όλων όσων δεν είναι κρατικοδίαιτοι, με τα ληξιπρόθεσμα του κράτους που δεν πληρώνει και με τις συντάξεις που καθυστερεί, «χτύπησε» αλύπητα τη μεσαία τάξη και συγχρόνως μιλάει για «πλεονάσματα και επιτυχίες».
Η κυβέρνηση Συριζανελ μιλάει και για «αναδιανομή πλούτου», φτώχυνε τη μεσαία τάξη, οδήγησε σε ανέχεια τα φτωχότερα στρώματα, φτώχυνε όλους και αυτό το λέει «αναδιανομή». Εάν το κάνουν συνειδητά λόγω ιδεοληψιών ή απλά από προχειρότητα ή ανικανότητα δεν το ξέρω αλλά είμαι σίγουρος ότι οι επιχειρηματίες, οι καταστηματάρχες, οι αυτοαπασχολούμενοι της μεσαίας τάξης έχουν καταλάβει ότι είναι «υπό διωγμό» και ξέρουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Ο «διωγμός» μας, ισοδυναμεί με καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και με τεράστια, ανυπολόγιστη ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button