Υλικά συνταγής
- λουκάνικο χωριάτικο: 700 γρ., κομμένο σε ροδέλες
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδι ξερό: 1, ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 3 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- πράσινη πιπεριά: 2
- κόκκινη πιπεριά: 2
- καρότο: 1, κομμένο σε ροδέλες
- κόκκινο κρασί: 100 ml
- ντομάτες: 3 φρέσκες, κομμένες στον τρίφτη
- πάπρικα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπούκοβο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη: λίγη
- τυρί: μετσοβόνε ή κεφαλογραβιέρα
- μαϊντανός: για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ρίχνετε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καρότο και τα σοτάρετε. Στη συνέχεια τα σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκονο και την πάπρικα. Τα αφήνετε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά.
- Αφού βράσουν τα υλικά σας, ρίχνετε το λουκάνικο και τα μαγειρεύετε όλα μάζι για 15′-20′ περίπου. Αφήνετε το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του και να μείνει μόνο με μια ωραία πηχτή σάλτσα. Λίγο πρίν το βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί για να λιώσει λίγο. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.