ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πανελλήνιος δημόσιος θηλασμός στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ( facebook.com/thilazo ) διοργάνωσε τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 58 πόλεις της Ελλάδας καθώς επίσης και από ελληνίδες μητέρες στο εξωτερικό (Λονδίνο, Άμστερνταμ) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Για την Καστοριά την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς.  facebook.com/kastoriathilasmos
Στην πόλη μας φέτος στον εξαιρετικό προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Καστοριάς, στις 12:00 ακριβώς, θήλασαν και καταμετρήθηκαν 15 παιδιά με το μικρότερο να είναι μόλις 40 ημερών και το μεγαλύτερο περίπου 5 ετών, φέρνοντας έτσι σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι. Ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!

Η εκδήλωση στόχευε στην απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και την εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Οι μικροί φίλοι του μητρικού θηλασμού διασκέδασαν με δημιουργικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική και απασχόληση με κλόουν ενώ διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά στις μητέρες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς για τη φιλοξενία του, στους πολύτιμους χορηγούς, ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η όλη οργάνωση με επιτυχία, στην Αντιδήμαρχο Καστοριάς, κα Μαλαματή Αντωνίου, τα ΜΜΕ και blogs της Καστοριάς για την προβολή των εκδηλώσεών μας, καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στηρίζοντας την εκδήλωσή μας

Με εκτίμηση, οι εθελόντριες μητέρες,

Αγνή- Βάσω-Βίκυ-Μάγδα-Νικη-Φαίη.

Οι φωτογραφίες είναι του κ. Μάνου Σινόπουλου facebook.com/Photography-Kastoria

 

περισσότερα
Back to top button